• Ένα αλλιώτικο Skype

  blogger Grigoris Miliaresis 31.8.2012
  τεχνολογία-επιστήμη
  Ένα αλλιώτικο Skype

  Η απάντηση στο Skype έρχεται από την Ιαπωνία –ίσως η παραπάνω δήλωση να ακούγεται κάπως βαρύγδουπη, ιδιαίτερα όταν το δημοφιλές διαδικτυακό τηλέφωνο έχει πίσω του την υποστήριξη της Microsoft, όμως οι ρυθμοί ανάπτυξης του προγράμματος Line, έχουν εντυπωσιάσει τους πάντες, εντός και εκτός της χώρας του ανατέλλοντος ηλίου. 

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Κωδικοί QR και η ψυχή μιας φυλής

  blogger Grigoris Miliaresis 31.8.2012
  τέχνες-πολιτισμός
  Κωδικοί QR και η ψυχή μιας φυλής

  Έναν πολύ ευρηματικό τρόπο για να παντρέψει την τεχνολογία με την παράδοση μιας φυλής της χώρας του, της Χιλής, βρήκε ο καλλιτέχνης Γιγέρμο Μπερτ: 

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Πώς να στηρίξεις την Ελλάδα χωρίς μελοδραματισμούς

  blogger Vassiliki Kotzia 30.8.2012
  κοινωνία
  Πώς να στηρίξεις την Ελλάδα χωρίς μελοδραματισμούς

  Τις ημέρες που το Λονδίνο είχε μπει στην τελική ευθεία της προετοιμασίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, στα γραφεία της διαφημιστικής εταιρείας Mother London, έμπαινε σε εφαρμογή ένα σχέδιο για την προώθηση της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού και για τη στήριξη άπορων Ελλήνων.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Τέχνη του 18ου αιώνα – ερμηνεία του 21ου

  blogger Grigoris Miliaresis 30.8.2012
  τέχνες-πολιτισμός
  Τέχνη του 18ου αιώνα – ερμηνεία του 21ου

  Το ρακουγκό (rakugo/落語) είναι μια παραδοσιακή ιαπωνική παραστατική τέχνη η οποία θα μπορούσε, ίσως να θεωρηθεί πρόγονος του αμερικανικού stand-up comedy –η βασική διαφορά είναι ότι ο εκτελεστής-πρωταγωνιστής δεν είναι όρθιος αλλά γονατιστός πάνω σε ένα μαξιλάρι και χρησιμοποιώντας τη φωνή του, μια βεντάλια και ένα μαντήλι, δίνει ζωή σε (συνήθως παμπάλαιες) κωμικές ιστορίες. 

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: blogging

 • Περίπου editorial

  blogger Periklis Vanikiotis 30.8.2012
  ανακοινώσεις
  Περίπου editorial

  Πριν από μερικά χρόνια θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε αυτό το κείμενο με τη φράση «Ακόμα και για όσους δεν παρακολουθούν τα παγκόσμια τεκταινόμενα, διανύουμε μια περίοδο μεγάλων αλλαγών...». Όμως σήμερα, μια τέτοια φράση ακούγεται ήδη παρωχημένη καθώς μια από τις μεγάλες αλλαγές είναι ότι η εποχή μας δεν αφήνει περιθώριο να υπάρχουν άνθρωποι που δεν παρακολουθούν τα παγκόσμια τεκταινόμενα

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Η Apple και η (ψευδ)αίσθηση του πλούτου

  blogger Periklis Vanikiotis 30.8.2012
  κοινωνία
  Η Apple και η (ψευδ)αίσθηση του πλούτου

  Έκανε αρκετή εντύπωση –σε σημείο που μέσα όπως το πρακτορείο Ρόιτερς ζήτησαν τη συνδρομή νομικών για να το γράψουν- όμως είναι αλήθεια: το αμερικανικό ταξιδιωτικό σάιτ Orbitz, προτείνει στους χρήστες που το επισκέπτονται με υπολογιστές της Apple, πιο ακριβά ξενοδοχεία από αυτά που προτείνει στους χρήστες που το επισκέπτονται με PC. Για την ακρίβεια, οι πιο ακριβές προτάσεις βγαίνουν πιο ψηλά στην αναζήτηση.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Αλίκη: 150 χρόνια μετά το πρώτο (μαγικό) πικ νικ

  blogger Thanasis Antoniou 28.8.2012
  τέχνες-πολιτισμός
  Αλίκη: 150 χρόνια μετά το πρώτο (μαγικό) πικ νικ

  One pill makes you larger/ and one pill makes you small And the ones that mother gives you/ don't do anything at all Go ask Alice/ when she's ten feet tall- Jefferson Airplane, 1967

  Θυμάμαι ένα view master που κοιτούσα έκπληκτος μικρός στο φως του ήλιου κι έβλεπα μέσα του πότε την Ωραία Κοιμωμένη και πότε την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων μέχρι που πιανόταν ο σβέρκος μου. Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: blogging

 • Αναφορά στο TAF από τους New York Times

  blogger metamatic:taf 25.8.2012
  ανακοινώσεις
  Αναφορά στο TAF από τους New York Times

  Οι New York Times κάνουν ιδιαίτερη αναφορά στο metamatic:taf (the art foundation) και στο χώρο του σε άρθρο τους σχετικό με τα πολιτιστικά δρώμενα στην Αθήνα με κεντρικό αξονα τη Σύγχρονη Τέχνη.

  Διαβάστε Περισσότερα