• Κλιματική αλλαγή και διατροφή

  blogger T.A.F. 11.9.2012
  κοινωνία
  Κλιματική αλλαγή και διατροφή

  Αν και πολύ συχνά μιλάμε για το φαινόμενο του θερμοκηπίου δύσκολα κατανοούμε το σύνολο των συνεπειών που θα έχει στη ζωή μας η σταδιακή αύξηση της μέσης θερμοκρασίας του πλανήτη. Και ίσως η παράμετρος που έχει παραβλεφθεί περισσότερο είναι αυτή της διατροφής. 

  Διαβάστε Περισσότερα

 • TheArtStack - Ένα Pinterest για την τέχνη

  blogger Costas Barakitis 11.9.2012
  τέχνες-πολιτισμός
  TheArtStack - Ένα Pinterest για την τέχνη

  Ήταν αναμενόμενο κι εν πολλοίς δεδομένο πως με την πρόσφατη ραγδαία επιτυχία που γνώρισε το PInterest σύντομα θα αρχίζαμε να βλέπαμε κλώνους του.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Φθηνότερα κι απ΄ το σπίτι σου, αν είσαι δημιουργικός

  blogger Thanasis Antoniou 11.9.2012
  κοινωνία
  Φθηνότερα κι απ΄ το σπίτι σου, αν είσαι δημιουργικός

  Το καλό με τα ανταλλακτικά παζάρια δεν είναι ούτε οι θησαυροί που βρίσκεις σε αυτά (πιστέψτε με: δεν υπάρχουν θησαυροί στα παζάρια), ούτε τα λιγοστά ή και καθόλου χρήματα που ξοδεύεις για να αποκτήσεις αντικείμενα που συνήθως δεν χρειάζεσαι.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: blogging

 • Παραπλανητική 'ενημέρωση'

  blogger Grigoris Miliaresis 10.9.2012
  κοινωνία
  Παραπλανητική 'ενημέρωση'

  Έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις εν όψει των αμερικανικών εκλογών –δεν το είδαμε στις ελληνικές, γεγονός που πρέπει να αποδοθεί στη γενικότερη αδυναμία των ελλήνων πολιτικών να αντιληφθούν και να αξιοποιήσουν το Ίντερνετ: Πρόκειται για την επέκταση της προεκλογικής εκστρατείας στο Facebook μέσω διαφόρων infographics που, άλλοτε χρησιμοποιώντας πραγματικά στοιχεία και άλλοτε κάπως... λιγότερο πραγματικά, προσπαθούν να μεταφέρουν τα μηνύματα των κομμάτων στους χρήστες του μεγαλύτερου κοινωνικού δικτύου.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: blogging

 • Φήμες

  blogger Grigoris Miliaresis 10.9.2012
  κοινωνία
  Φήμες

  Αρκετές εβδομάδες πριν, έγινα μάρτυρας/συνένοχος μιας πολύ ενδιαφέρουσας σκηνής: ένας φίλος από το Facebook (και όχι μόνο), εκτός αγοράς Ίντερνετ, ανάρτησε ένα θέμα που τις τελευταίες ημέρες έχει κάνει το γύρο του Δικτύου. Καθώς πρόκειται για ένα μάλλον συντεχνιακό θέμα της αγοράς του Ίντερνετ, δε θα επεκταθώ· για όποιον δεν το έχει δει, το λινκ για το αρχικό μπλογκ-ποστ είναι εδώ και το θέμα του είναι η καταγγελία ενός δημοσίου έργου για το οποίο διατέθηκε ένα «τεράστιο» ποσό σε περίοδο που η χώρα μαστίζεται από άγρια οικονομική κρίση.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: blogging

 • Χωρίς (;) YouTube τα iPhone/iPad

  blogger Grigoris Miliaresis 10.9.2012
  τεχνολογία-επιστήμη
  Χωρίς (;) YouTube τα iPhone/iPad

  Μερικές φορές ακόμα και οι μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας δείχνουν να αγνοούν ορισμένα βασικά στοιχεία για το πώς λειτουργεί ο χώρος τους και ο κόσμος γενικότερα: 

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: blogging / brands

 • Επτά ακτίνες, 38 χρόνια κι ένα τσουβάλι λάθη…

  blogger Thanasis Antoniou 10.9.2012
  κοινωνία
  Επτά ακτίνες, 38 χρόνια κι ένα τσουβάλι λάθη…

  Άλλοι το χαρακτήρισαν ‘αλυσοπρίονο’, άλλοι πριονοκορδέλα, ‘δισκοπρίονο, ‘φρέζα’, ένας σχεδιαστής το αποκάλεσε σε σχεδιαστικό forum ‘παιδικό ανεμόμυλο’ κι όλοι τους αναφέρονταν στο νέα σήμα του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος το οποίο παρουσιάστηκε την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, στην ιστορική επέτειο των 38 ετών από την ίδρυση του Κινήματος το 1974. Εμένα μου φαίνονται σαν ξιφολόγχες που στέκονται παραταγμένες σε ανάπαυλα μάχης. Σε θέματα τέχνης κι αισθητικής υπάρχουν διιστάμενες απόψεις.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Ανθρωπογεωγραφίες

  blogger 'Αννα Ζαρίφη 10.9.2012
  κοινωνία
  Ανθρωπογεωγραφίες

  Συνήθως αφορούν προσωπικότητες από το χώρο του αθλητισμού, ηθοποιούς και τους συνήθεις υπόπτους της σημερινής κουλτούρας της διασημότητας, που συνοδεύεται από εύκολο χρήμα και τη σχεδόν αυτόματη κοινωνική ανάδειξη . Εκτός αν μιλάμε για την Κολομβιανή πόλη Μεντεγίν όπου στο πιο πρόσφατο άλμπουμ με αυτοκόλλητα που κυκλοφόρησε με μεγάλη επιτυχία απεικονίζονται διαβόητοι εγκληματίες. 

  Διαβάστε Περισσότερα