• Γεωμετρικά σχήματα συνδιαλέγονται με τη φύση

  blogger persa 28.11.2016
  τέχνες-πολιτισμός
  Γεωμετρικά σχήματα συνδιαλέγονται με τη φύση

  Με μια κόκκινη γραμμή ‘υφασμένη’ σε γραφικά τοπία της Ισπανίας ο φωτογράφος Nicolas Rivals  θέλει να ενώσει τον άνθρωπο με τη φύση.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • 'Ο νους βολεύεται...Η καρδιά δε βολεύεται..' Υπέρβαση της Άβυσσος @ Ωδείο Αθηνών

  blogger persa 22.11.2016
  τέχνες-πολιτισμός
  'Ο νους βολεύεται...Η καρδιά δε βολεύεται..' Υπέρβαση της Άβυσσος @ Ωδείο Αθηνών

  Ας σκύψουμε στην καρδιά μας κι ας αντικρίσουμε με γενναιότητα την 'Αβυσσο. Ας επιχειρήσουμε να πλάσουμε πάλι το νέο σύγχρονο πρόσωπο του Θεού μας με τη σάρκα και με το αίμα μας!

  Νίκος Καζαντζάκης, ‘Ασκητική’

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Στο δάσος των pixels

  blogger persa 18.11.2016
  τέχνες-πολιτισμός
  Στο δάσος των pixels

  Το New Museum της Νέας Υόρκης εδώ και ένα μήνα περίπου φιλοξενεί την έκθεση ‘Pixel Forest’ με έργα μιας καλλιτεχνικής πορείας 30 ετών της πρωτοπόρου της video art Pipilotti Rist.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Με το βλέμμα στραμμένο κάτω απ΄τη γέφυρα

  blogger persa 14.11.2016
  τέχνες-πολιτισμός
  Με το βλέμμα στραμμένο κάτω απ΄τη γέφυρα

  Οπλισμένη όχι μόνον με τη φωτογραφική της μηχανή αλλά και με περίσσεια υπομονή η φωτογράφος Loes Heerink περνάει ώρες και ώρες πάνω σε γέφυρες στο Ανόι, την πρωτεύουσα του Βιετνάμ, περιμένοντας να αποθανατίσει με το φακό της τους διερχόμενους ντόπιους μικροπωλητές με την πραμάτεια τους  πάνω στα ποδήλατά τους. Κάποια μέρα, όπως αναφέρει, περίμενε πέντε ώρες χωρίς να τραβήξει ούτε μία φωτογραφία γιατί δεν είχε περάσει κανείς από τους αγαπημένους της πρωταγωνιστές.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • ‘Street Art’ στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου

  blogger persa 10.11.2016
  τέχνες-πολιτισμός
  ‘Street Art’ στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου

  Ο Γάλλος φωτογράφος Philippe Echaroux αντικαθιστώντας το σπρέι με τα ‘καλούδια’ της τεχνολογίας δημιούργησε το πρότζεκτ Street Art 2.0 –όπως το ονόμασε- και είναι το πρώτο street art έργο που πραγματοποιείται στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Διεθνή Βραβεία Φωτογραφίας Σιένα

  blogger persa 7.11.2016
  τέχνες-πολιτισμός
  Διεθνή Βραβεία Φωτογραφίας Σιένα

  Πριν λίγες μέρες, στα εγκαίνια της έκθεσης ‘Beyond the Lens’ δόθηκαν τα βραβεία στους νικητές του Διεθνούς Διαγωνισμού Φωτογραφίας της Σιένα. Δεύτερη χρονιά δοργάνωσης του διεθνούς κύρους διαγωνισμού φωτογραφίας και οι κριτές είχαν να επιλέξουν τις καλύτερες ανάμεσα σε 50.000 φωτογραφίες που έλαβαν από 130 διαφορετικές χώρες. Μέσα από τις 10 κατηγορίες του διαγωνισμού ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφοι ανέδειξαν με το φακό τους παραδόσεις και πολιτισμούς ενός πολύχρωμου πλανήτη.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Οι βιτρίνες διηγούνται την ιστορία της πόλης

  blogger persa 4.11.2016
  τέχνες-πολιτισμός
  Οι βιτρίνες διηγούνται την ιστορία της πόλης

  Οι ομορφιές της κάθε πόλης δεν είναι μόνον τα διάσημα τοπόσημά της αλλά βρίσκονται κρυμμένα σε διάφορες άλλες λεπτομέρειες και μυστικά της καθημερινότητας -εξαιρετικές εμπειρίες για κάθε επισκέπτη που θα γίνει κοινωνός τους. Ο φωτογράφος Sebastian Erras έχει καταφέρει με τη δουλειά του να γίνει ‘πρέσβης’ όμορφων λεπτομερειών των πόλεων -όπως η σειρά φωτογραφιών, από Παρίσι και άλλες πόλεις, που αναδεικνύει τα πατώματα σαν έργα τέχνης.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Διαστημικά πόστερς 'χαρισμένα' από τη NASA

  blogger persa 31.10.2016
  τέχνες-πολιτισμός
  Διαστημικά πόστερς 'χαρισμένα' από τη NASA

  ‘Visions of the Future’ –μία σειρά 14 εικόνων που αφορά σε φανταστικούς ταξιδιωτικούς προορισμούς στο διάστημα σχεδιασμένες από τη δημιουργική ομάδα Jet Propulsion Labs της NASA.  Ρετροφουτουριστικές αφίσες μας προσκαλούν σε κοσμικά ταξίδια με προορισμούς τα άλλα αστέρια του ηλιακού μας συστήματος.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: blogging

Επιστροφή