• «Η γέννηση και ο πιθανός θάνατος του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ» / Διάλεξη του Toby Dodge

  blogger m:t 14.3.2017
  κοινωνία
  «Η γέννηση και ο πιθανός θάνατος του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ» / Διάλεξη του Toby Dodge

  O κύκλος διαλέξεων του Megaron Plus και του London School of Economics (LSE) συνεχίζεται την Πέμπτη 16 Μαρτίου στις 7 το βράδυ, με την ομιλία του Toby Dodge [Tόμπυ Ντοτζ], καθηγητή Διεθνών Σχέσεων και διευθυντή του Κέντρου Μέσης Ανατολής στο LSE. O βρετανός πολιτικός επιστήμονας θα παρουσιάσει στο κοινό τη διάλεξη με θέμα «Η γέννηση και ο πιθανός θάνατος του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ». Τη συζήτηση συντονίζει η  Κατερίνα Δαλακούρα, αναπληρώτρια καθηγήτρια Διεθνών Σχέσεων στο LSE. Σχολιάζει ο Θάνος Ντόκος, γενικός διευθυντής του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής-ΕΛΙΑΜΕΠ. Η εκδήλωση (στην αγγλική γλώσσα με ταυτόχρονη μετάφραση) πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Ελληνικό Σύλλογο Αποφοίτων του LSE και το LSE Hellenic Observatory. Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας (έναρξη διανομής: 5.30 μ.μ.).

  Διαβάστε Περισσότερα

 • 4ο Φεστιβάλ Αφήγησης «Αθήνα… μια πόλη παραμύθια»

  blogger m:t 14.3.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  4ο Φεστιβάλ Αφήγησης «Αθήνα… μια πόλη παραμύθια»

  Η Αθήνα γεμίζει με παραμύθια στο 4ο Φεστιβάλ Αφήγησης «Αθήνα… μια πόλη παραμύθια», που διοργανώνεται από  τις 19 έως τις  26 Μαρτίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης (World StorytellingDay-20 Μαρτίου).

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: blogging

 • 'Ζωντανό' ραδιόφωνο απ' όλο τον κόσμο

  blogger persa 14.3.2017
  τεχνολογία-επιστήμη
  'Ζωντανό' ραδιόφωνο απ' όλο τον κόσμο

  Radio Garden –ένας παγκόσμιος διαδραστικός χάρτης όπου πάνω του βρίσκονται ‘καρφιτσωμένοι’, με τη μορφή πράσινων κουκίδων, ραδιοφωνικοί σταθμοί από όλα τα σημεία του πλανήτη. Ραδιόφωνο λοιπόν, live, από όλο τον κόσμο ‘με ένα κλικ’ σε πράσινη κουκίδα, ζουμάροντας απλά σε όποιο σημείο της υδρογείου θέλουμε. Δεξιά στην οθόνη μας θα εμφανιστεί το όνομα και η θέση του τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού ακόμη και από την άλλη άκρη του κόσμου.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Ο Rodin και η Ελλάδα / Διάλεξη της Μαρίνας Λαμπράκη-Πλάκα

  blogger m:t 13.3.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Ο Rodin και η Ελλάδα / Διάλεξη της Μαρίνας Λαμπράκη-Πλάκα

  Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο υποδέχεται την Ομότιμη Καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης και Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης-Μουσείου Αλέξανδρου Σούτζου κυρία Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα για μια διάλεξη στο αμφιθέατρο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, την Δευτέρα 13 Μαρτίου και ώρα 18:30, με θέμα τη συνομιλία της γλυπτικής του Rodin με την τέχνη της αρχαίας Ελλάδας.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Athens Biennale: Latent Community / NEROMANNA

  blogger m:t 13.3.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Athens Biennale: Latent Community / NEROMANNA

  Η Μπιενάλε της Αθήνας παρουσιάζει το εικαστικό – ερευνητικό project Latent Community / NEROMANNA των Ιώνιαν Μπισάι και Σωτήρη Τσίγκανου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο κτήριο της Βαρβακείου στις 19 Μαρτίου 2017.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Το πρόγραμμα των DJs του metamatic:taf (13 - 19 Μαρτίου)

  blogger metamatic:taf 12.3.2017
  ανακοινώσεις
  Το πρόγραμμα των DJs του metamatic:taf (13 - 19 Μαρτίου)

  Σας γνωρίζουμε το πρόγραμμα των DJs του metamatic:taf για την εβδομάδα 13 - 19 Μαρτίου 2017

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Τσιγγάνικα Παραμύθια και Ανθρώπινα Δικαιώματα

  blogger m:t 10.3.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Τσιγγάνικα Παραμύθια και Ανθρώπινα Δικαιώματα

  Το “Εργαστήρι Μαιρηβή” και τo Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας σας προσκαλούν στην παράσταση αφήγησης του ιστορητή Στέλιου Πελασγού «Τσιγγάνικα Παραμύθια και Ανθρώπινα Δικαιώματα», την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017, στις 9μ.μ. στο “Εργαστήρι Μαιρηβή”, Σαχτούρη 4 & Σαρρή, Ψυρρή. Τα έσοδα της παράστασης θα διατεθούν για την ενίσχυση της δράσης της Διεθνούς Αμνηστίας.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: blogging

 • Ημερίδα «Νέες Τεχνολογίες και Τουρισμός»

  blogger m:t 10.3.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Ημερίδα «Νέες Τεχνολογίες και Τουρισμός»

  Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Αριστείας Jean Monnet του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου διοργανώνουν Ημερίδα με θέμα «Νέες Τεχνολογίες και Τουρισμός», την Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017, ώρα17.00-20.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου στην Πλάκα (Διοσκούρων και Πλατεία Ποικίλης, απέναντι από την είσοδο της Ρωμαϊκής Αγοράς).

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: blogging