• Το ενεργειακό αποτύπωμα του Facebook

  blogger T.A.F. 6.9.2012
  τεχνολογία-επιστήμη
  Το ενεργειακό αποτύπωμα του Facebook

  Το να είσαι μία από τις κορυφαίες Διαδικτυακές εταιρίες συνεπάγεται πως η τεχνολογική σου υποδομή θα πρέπει να βρίσκεται σε κορυφαία επίπεδα. Για εταιρίες του επιπέδου της Facebook αυτό σημαίνει χρήση καινοτόμων τεχνικών για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που συνεπάγεται η παροχή μιας υπηρεσίας σε εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες ταυτόχρονα. 

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Όχι απλώς ένα ακόμα website...

  blogger metamatic:taf 5.9.2012
  ανακοινώσεις
  Όχι απλώς ένα ακόμα website...

  Το metamatic:taf άνοιξε το Μάιο του 2009 ως TAF / the Art Foundation και από την πρώτη στιγμή υπήρξε ένας ανοικτός χώρος κοινωνικότητας και διαλόγου, φιλοξενώντας ομάδες και δημιουργικές παρέες καλλιτεχνών που διαμόρφωσαν μηνιαίες εκθέσεις ... σύγχρονης τέχνης, παραστάσεις, performances και jazz βραδιές (πάντα με τη συνοδεία εξαιρετικής μουσικής, καλού καφέ και ωραίων ποτών).

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: blogging

 • Google Cultural Institute

  blogger Costas Barakitis 5.9.2012
  τέχνες-πολιτισμός
  Google Cultural Institute

  Αν και η Google είναι ευρέως γνωστή για τη μηχανή αναζήτησης, υπάρχουν δεκάδες μικρά projects που αναπτύσσει τα οποία εντάσσονται σε αυτό που είναι γνωστό ως “Internet of Things”, την προσπάθεια δηλαδή να ενοποιηθούν τα πάντα, από το ψυγείο μας έως τη δημόσια βιβλιοθήκη, σε μια κοινή πλατφόρμα. Το Google Cultural Insight είναι μια εντυπωσιακή προσπάθεια ψηφιοποίησης και παρουσίασης διαφόρων πολιτιστικών θεμάτων.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Τέχνη και Επαυξημένη Πραγματικότητα

  blogger Costas Barakitis 2.9.2012
  τέχνες-πολιτισμός
  Τέχνη και Επαυξημένη Πραγματικότητα

  Η επαυξημένη πραγματικότητα (augmented reality) είναι μια σχετικά νέα τεχνολογία που προσφέρει τη δυνατότητα εμφάνισης ψηφιακών αντικειμένων που ενσωματώνονται με έμμεσο τρόπο στο φυσικό περιβάλλον. Ένα προκαθορισμένο σημείο του περιβάλλοντος ανιχνεύεται από την κάμερα ενός κινητού τηλεφώνου ή μιας ταμπλέτας και χρησιμοποιείται ως σημείο αναφοράς ώστε να εμφανιστεί στη θέση του μέσα από την οθόνη ένα animation με το οποίο μπορεί ο κάτοχος της συσκευής να αλληλεπιδράσει. 

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Το metamatic:taf συμπεριλαμβάνεται στο (re)discovering Europe

  blogger metamatic:taf 2.9.2012
  ανακοινώσεις
  Το metamatic:taf συμπεριλαμβάνεται στο (re)discovering Europe

  Επιλεχθήκαμε από την ειδική έκδοση των New York Times και της Taschen 36 hours (re)discovering Europe!

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: blogging

 • Αναφορά στο TAF από τους New York Times

  blogger metamatic:taf 25.8.2012
  ανακοινώσεις
  Αναφορά στο TAF από τους New York Times

  Οι New York Times κάνουν ιδιαίτερη αναφορά στο metamatic:taf (the art foundation) και στο χώρο του σε άρθρο τους σχετικό με τα πολιτιστικά δρώμενα στην Αθήνα με κεντρικό αξονα τη Σύγχρονη Τέχνη.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Το TAF στο Art Spaces Directory

  blogger metamatic:taf 23.7.2012
  ανακοινώσεις
  Το TAF στο Art Spaces Directory

  Το TAF βρίσκεται στο Art Spaces Directory που εξέδωσε το New Museum της Νέας Υόρκης ύστερα από παγκόσμια έρευνα για τους άτυπους μηχανισμούς που στηρίζουν την παραγωγή της σύγχρονης τέχνης στην καθημερινότητα και "από τα κάτω". 

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: blogging

 • Η τρομοκρατία των αριθμών

  κοινωνία
  Η τρομοκρατία των αριθμών

  Σίγουρα, όσοι από εμάς παρακολουθούν ειδήσεις, έχουν αισθανθεί έστω και μια φορά τρομοκρατημένοι.

  Μπορεί να είναι ο τόνος της φωνής του εκφωνητή, που μιλώντας με τέτοιο στόμφο, ξεπερνά πολλές φορές ακόμη και τις καλύτερες υποκριτικές ερμηνείες. Μπορεί να είναι και η καθημερινή αγωνία για την επιβίωση, που σε συνδυασμό με την τονικότητα δημιουργούν άγχος στον θεατή. Ή ακόμη και η αδυναμία να παρακολουθήσουμε, όλα αυτά που συμβαίνουν καθημερινά.

  Διαβάστε Περισσότερα