• Κυλινδρική ανεμογεννήτρια

  blogger T.A.F. 14.10.2012
  τεχνολογία-επιστήμη
  Κυλινδρική ανεμογεννήτρια

  Με την αιολική ενέργεια να αποτελεί έναν από τους πιο αποδοτικούς τομείς στην παραγωγή εναλλακτικών μορφών ενέργειας, η έρευνα σε νέες μορφές ανεμογεννητριών συνεχώς εξελίσσεται. 

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: blogging

 • Art is open source

  blogger communispace 14.10.2012
  κοινωνία
  Art is open source

  Το AOS είναι ένα προσωπικό site που παρουσιάζει καινοτόμα διεθνή projects και τάσεις από το χώρο της ψηφιακής τέχνης. Δημιουργός του είναι ο Salvatore Iaconesi ο οποίος είναι προγραμματιστής σε πλατφόρμα ανοιχτού λογισμικού εξ ου και το όνομα του site. 

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Ηλιακά πάνελ από χαλκό

  blogger T.A.F. 13.10.2012
  τεχνολογία-επιστήμη
  Ηλιακά πάνελ από χαλκό

  Μέχρι σήμερα η δημιουργία ηλιακών πάνελ για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από τον ήλιο απαιτεί τη χρήση ειδικών κρυστάλλων από σιλικόνη κάτι που αυξάνει το κόστος παραγωγής τους.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Αναβολή σεμιναρίου 'World Music Seminar'

  blogger metamatic:taf 13.10.2012
  ανακοινώσεις
  Αναβολή σεμιναρίου 'World Music Seminar'

  "ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ"

  Ενημερώνουμε το κοινό πως το σεμινάριο Παραδοσιακά τραγούδια του κόσμου «Στη Δύση και Ανατολή» που ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει σήμερα αναβάλλεται. Θα ενημερώσουμε το συντομότερο δυνατό για τις επόμενες ημερομηνίες.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: blogging

 • Children & Nature Network

  blogger communispace 11.10.2012
  κοινωνία
  Children & Nature Network

  Το Children & Nature Network είναι ένα κίνημα που επιχειρεί να φέρει τα παιδιά σε επαφή με τη φύση ώστε να μάθουν από μικρά τις αξίες της οικολογίας και να μεγαλώσουν σεβόμενα το περιβάλλον. 

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Μειώνοντας τις διαρροές νερού

  blogger T.A.F. 11.10.2012
  τεχνολογία-επιστήμη
  Μειώνοντας τις διαρροές νερού

  Στις σύγχρονες μεγαλουπόλεις υπολογίζεται πως το 20% έως 40% των διαθέσιμων υδάτινων πόρων χάνονται λόγω διαρροών στα δίκτυα μεταφοράς. Με τους σωλήνες να βρίσκονται θαμμένοι κάτω από το έδαφος, ο εντοπισμός των διαρροών είναι μια αρκετά χρονοβόρα διαδικασία με υψηλό κόστος.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Τα κλιματιστικά επιβαρύνουν το κλίμα

  blogger T.A.F. 11.10.2012
  τεχνολογία-επιστήμη
  Τα κλιματιστικά επιβαρύνουν το κλίμα

  Έχοντας ζήσει ένα από τα θερμότερα καλοκαίρια στην ιστορία η παγκόσμια κοινότητα αρχίζει να επανεξετάζει το θέμα της υπερθέρμανσης του πλανήτη καθώς αρχίζει να γίνεται όλο και πιο κατανοητό πως κάτι θα πρέπει να αλλάξει στον τρόπο ζωής του σύγχρονου ανθρώπου. Μια από τις ευκολίες της σύγχρονης ζωής που επιβαρύνει πολύ περισσότερο από όσο μπορεί να φανταστεί κάποιος είναι τα κλιματιστικά μηχανήματα. 

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Υποβάθμιση της Νεκράς Θάλασσας

  blogger T.A.F. 10.10.2012
  τεχνολογία-επιστήμη
  Υποβάθμιση της Νεκράς Θάλασσας

  Στις όχθες της Νεκράς Θάλασσας που βρίσκεται μεταξύ Ισραήλ, Ιορδανίας και Παλαιστίνης, μια καταβόθρα έχει καταπιεί ένα μέρος του δρόμου που περνά από δίπλα καθώς και τμήμα ενός φράχτη. Πρόκειται για ένα συχνά παρατηρούμενο φαινόμενο, ειδικά στη δυτική πλευρά της κλειστής αυτής θάλασσας η οποία σύμφωνα με εκτιμήσεις βυθίζεται κατά ένα μέτρο το έτος.

  Διαβάστε Περισσότερα