• Εναρκτήριο λάκτισμα για τη documenta 14

  blogger m:t 7.4.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Εναρκτήριο λάκτισμα για τη documenta 14

  Τα φώτα έσβησαν στην αίθουσα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Η αυλαία σηκώθηκε, αποκαλύπτοντας, μέσα στο μισοσκόταδο, μερικές δεκάδες ανθρώπους καθισμένους σε καρέκλες πάνω στη σκηνή. Κάτω από τις οδηγίες του μαέστρου Rupert Hubert, άρχισαν να εκτελούν, άλλοι χτυπώντας τα πόδια, άλλοι τα χέρια, άλλοι φωνάζοντας, ένα μουσικό χάπενινγκ, που δεν ήταν άλλο από τον ιστορικό Επίκυκλο του Γιάννη Χρήστου.

  Όταν, λίγο αργότερα, τα φώτα άναψαν, αναγνωρίσαμε στα πρόσωπα των περφόρμερ τους επιμελητές και τους καλλιτέχνες που βρίσκονται στην Αθήνα για να συμμετάσχουν στη documenta 14.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2017: Η δυναμική επανεκκίνηση

  blogger m:t 7.4.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2017: Η δυναμική επανεκκίνηση

  Οι νέοι θεσμοί, οι νέοι χώροι, το άνοιγμα στην Αθήνα και τον Πειραιά, το πρόγραμμα των 120 εκδηλώσεων, οι συμπαραγωγές με σταρ και φεστιβάλ του εξωτερικού, το "φλερτ" με το θέατρο «Ολύμπια» και τα 10 εκατομμύρια ευρώ του προϋπολογισμού: Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου υπόσχεται ένα πληθωρικό καλοκαίρι.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Klassenfahrt - 9, 10, 11 April 2017 / Athens Biennale

  blogger m:t 6.4.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Klassenfahrt - 9, 10, 11 April 2017 / Athens Biennale

  Το Klassenfahrt, διοργανώνεται από το φημισμένο πρακτορείο BlueOwlTravels, και σας προσφέρει την δυνατότητα να γνωρίσετε εξαίρετα προάστια της Αθήνας, να συναναστραφείτε ιδιαίτερους ανθρώπους καθώς και να σας φέρει σε επαφή με καταπληκτικά έργα τέχνης. Θα είναι ένα παιγνιώδες απόγευμα, μια εκπαιδευτική εκδρομή στην οποία καλείστε να συμμετέχετε ενεργά και να πλαισιώσετε τους όρους της συλλογικής αυτής εμπειρίας.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Στηρίζοντας τον δημόσιο θηλασμό

  blogger persa 5.4.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Στηρίζοντας τον δημόσιο θηλασμό

  Πριν 10 μέρες περίπου, στις 26 Μαρτίου, ανήμερα την Κυριακή της Μητρότητας –για τους Βρετανούς κάτι αντίστοιχο με τη Γιορτή της Μητέρας- ένας τεράστιος φουσκωτός μαστός ήρθε και ‘θρονιάστηκε’ στην κορυφή ενός κτιρίου στο Shoreditch του Ανατολικού Λονδίνου, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα υπέρ του δημόσιου θηλασμού.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • «Αναζητώντας φωνές» του Δημήτρη Λάμπρου @ Free Thinking Zone

  blogger m:t 5.4.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  «Αναζητώντας φωνές» του Δημήτρη Λάμπρου @ Free Thinking Zone

  Σε έναν ιδιαίτερο χώρο συζήτησης για τη σύγχρονη σκέψη και τέχνη, ένα ανοιχτό πεδίο συζήτησης και βήμα για νέους καλλιτέχνες, στο «Free Thinking Zone», Σκουφά 64 και Γριβαίων, στα σύνορα Εξαρχείων και Κολωνακίου,  την Πέμπτη 6 Απριλίου και ώρες 7 – 10μ.μ., ο εικαστικός Δημήτρης Λάμπρου παρουσιάζει τη νέα του έκθεση με θέμα «Αναζητώντας φωνές», σε επιμέλεια του Ευθύμη Λαζόγκα (Πανεπιστήμιο της Σορβόννης - Paris I-Panthéon -,Διδάσκων Ιστορίας της Τέχνης, ΑΣΚΤ, μεταπτυχιακό Εικαστικών τεχνών, επιμελητής εκθέσεων).

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Διεθνές Σεμινάριο Βιολιού & Μουσικής Δωματίου με τον Λεωνίδα Καβάκο στο Ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες

  blogger m:t 5.4.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Διεθνές Σεμινάριο Βιολιού & Μουσικής Δωματίου με τον Λεωνίδα Καβάκο στο Ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες

  Το Ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες παρουσιάζει τον διεθνούς φήμης βιολονίστα Λεωνίδα Καβάκο, ο οποίος πραγματοποιεί για έκτη συνεχή χρονιά στην Ελλάδα το Διεθνές Σεμινάριο Βιολιού & Μουσικής Δωματίου 2017, στις 7, 8 και 9 Απριλίου 2017, στο Κτίριο της Ακαδημίας Αθηνών.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Εναρκτήριο πρόγραμμα της documenta 14

  blogger m:t 4.4.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Εναρκτήριο πρόγραμμα της documenta 14

  Η έκθεση της documenta 14 εγκαινιάζεται στην Αθήνα στις 8 Απριλίου. Σε ολόκληρη την πόλη, σε περισσότερα από 40 διαφορετικά δημόσια ιδρύματα, σε πλατείες, κινηματογράφους, πανεπιστημιακούς χώρους και βιβλιοθήκες, περισσότεροι από 160 καλλιτέχνες απ’ όλο τον κόσμο παρουσιάζουν τα νέα έργα τους για την documenta 14. Οι κυριότεροι εκθεσιακοί χώροι θα είναι ανοιχτοί από Τρίτη έως Κυριακή, 11 π.μ.-9 μ.μ., και την Πέμπτη 11 π.μ.-11 μ.μ. Παρακαλούμε συμβουλευτείτε τον ιστότοπο της documenta 14 σχετικά με τις ώρες και μέρες λειτουργίας κατά τη διάρκεια του Πάσχα, καθώς και για πληροφορίες για τα εισιτήρια.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Το Thessaloniki Pride υποψήφιο για το EuroPride 2020

  blogger m:t 4.4.2017
  κοινωνία
  Το Thessaloniki Pride υποψήφιο για το EuroPride 2020

  Υποψηφιότητα για την ανάληψη της διοργάνωσης  του EuroPride 2020 έθεσε και επίσημα το Thessaloniki Pride. Το EuroPride είναι το κεντρικό φεστιβάλ υπερηφάνειας της Ευρώπης που πραγματοποιείται από το 1992 κάθε χρόνο σε διαφορετική πόλη.

  Διαβάστε Περισσότερα