• Ούτε ένας, ούτε δύο αλλά 500 Άγιοι-Βασίληδες από άμμο

  blogger persa 30.12.2012
  τέχνες-πολιτισμός
  Ούτε ένας, ούτε δύο αλλά 500 Άγιοι-Βασίληδες από άμμο

  Φανταστήτε 500 Άγιους Βασίληδες διαφόρων διαστάσεων και στάσεων σε μια παραλία. Πως διαβάζουμε στον Αστερίξ για συνάντηση των δρυίδων στο δάσος για να ανακαλύψουν κάποιο μαγικό φίλτρο, εδώ οι Άγιοι-Βασίληδες συγκεντρώθηκαν στην παραλία Πουρί της Ινδίας, δημοφιλή τουριστικό προορισμό, για να μας μεταφέρουν οικολογικά μηνύματα.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Ένα ολόγιομο φεγγάρι στην αγκαλιά μιας θάλασσας από cds

  blogger persa 29.12.2012
  τέχνες-πολιτισμός
  Ένα ολόγιομο φεγγάρι στην αγκαλιά μιας θάλασσας από cds

  Περιδιαβαίνοντας στο ίντερνετ πριν μία εβδομάδα και αναζητώντας όμορφες και ευφάνταστες καλλιτεχνικές δημιουργίες στο πλαίσιο των εορτών, στάθηκα στο όνομα του βρετανού καλλιτέχνη Bruce Munro και το έργο του Blue Moon on a Platter, το ένα από τα δύο έργα, που δημιούργησε προς τέρψιν των επισκεπτών του Waddlendon Manor μέχρι 6 Ιανουαρίου 2013.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Full of Love, Full of Wonder

  blogger persa 25.12.2012
  τέχνες-πολιτισμός
  Full of Love, Full of Wonder

  Το γεγονός της κυκλοφορίας της πολυαναμενόμενης μονογραφίας Full of Love, Full of Wonder, της Nike Savvas, από τις εκδόσεις Black Dog Publishing UK, υπογεγραμμένο από τους Rachel Κεντ, τη Patricia Ellis και Stephen Little, μου έφερε στο νου την εμπνευσμένη εγκατάσταση Atomic: Full of Love, Full of Wonder της καλλιτέχνιδος στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης της Αυστραλίας το 2005.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Βόλτα στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων για να γνωρίσω τα 'Λουμπκί'

  blogger persa 7.10.2012
  τέχνες-πολιτισμός
  Βόλτα στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων για να γνωρίσω τα 'Λουμπκί'

  Το παραδέχομαι ότι στο άκουσμα ‘Συλλογή Κωστάκη’ υποκλίνομαι και η μόνη περίπτωση να μην παρακολουθήσω κάτι που έχει σχέση με αυτή είναι να μου έχει πέσει ο ουρανός στο κεφάλι. Έτσι γνωρίζοντας εδώ και μέρες, ότι η Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο του Athens Print Fest, φιλοξενεί την έκθεση ‘Λουμπόκ’, σημειώνοντας ότι το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα αυτά τα έργα, έτρεξα να προλάβω.

  Διαβάστε Περισσότερα

Επιστροφή