• Μετατρέποντας τους κάδους απορριμμάτων σε ανθοδοχεία

  blogger persa 15.6.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Μετατρέποντας τους κάδους απορριμμάτων σε ανθοδοχεία

  Ο floral designer Lewis Miller γνωρίζει καλά, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, να κάνει τους ανθρώπους να χαμογελούν μετατρέποντας σημαντικές στιγμές τους σε όμορφες αναμνήσεις που αντέχουν στο χρόνο. Κάποια στιγμή, αυτό ακριβώς ‘το χαμόγελο’ αποφάσισε να το φέρει στην καθημερινότητα όλων των κατοίκων της Νέας Υόρκης και των επισκεπτών της.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: design

 • 'Όταν τα σύνορα των διαφόρων τεχνών παύουν να είναι διακριτά'

  blogger persa 11.4.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  'Όταν τα σύνορα των διαφόρων τεχνών παύουν να είναι διακριτά'

  Τέχνη παντού, η Αθήνα στο ρυθμό της documenta 14. Δεν ξέρω τι θα επιλέξει ο καθείς να παρακολουθήσει, και αν, αλλά προσωπικά χαίρομαι που κατάφερα έστω και το τελευταίο βράδυ-άλλωστε ήταν μόνον τέσσερα-να βρεθώ στην Ακαδημίας 23 και να απολαύσω το ‘μαγικό’ αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ του ερευνητικού εργαστηρίου του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης του Παρισιού Palais de Tokyo και του Ελβετικού πολιτισμικού ιδρύματος Fluxum/Flux Laboratory. Στο συγκεκριμένο πρότζεκτ με τίτλο Prec(ar)ious Collectives, σε επιμέλεια Fabien Danesi, οι έξι καλλιτέχνες in-residence του Palais de Tokyo κλήθηκαν να συνεργαστούν με οκτώ έλληνες χορευτές υπό τη διεύθυνση του διευθυντή του μπαλέτου της Λυρικής Σκηνής Αντώνη Φωνιαδάκη.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: blogging

 • Στηρίζοντας τον δημόσιο θηλασμό

  blogger persa 5.4.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Στηρίζοντας τον δημόσιο θηλασμό

  Πριν 10 μέρες περίπου, στις 26 Μαρτίου, ανήμερα την Κυριακή της Μητρότητας –για τους Βρετανούς κάτι αντίστοιχο με τη Γιορτή της Μητέρας- ένας τεράστιος φουσκωτός μαστός ήρθε και ‘θρονιάστηκε’ στην κορυφή ενός κτιρίου στο Shoreditch του Ανατολικού Λονδίνου, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα υπέρ του δημόσιου θηλασμού.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Paratoxic Paradoxes / Διερευνώντας το 'τοξικό' και το 'απόβλητο'

  blogger persa 30.3.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Paratoxic Paradoxes / Διερευνώντας το 'τοξικό' και το 'απόβλητο'

  Μέσα από τη σύγχρονη οπτική πολιτικής οικολογίας και οικοκριτικής  και με κοινό εκφραστικό μέσο την κινούμενη εικόνα, έντεκα καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο κλήθηκαν να διερευνήσουν το κρίσιμο ερώτημα ‘Είναι η σχέση με τον κόσμο το πλέον αμφιλεγόμενο, δύστροπο και ημιτελές έργο της ανθρωπότητας;’ Το αποτέλεσμα της έρευνας συγκροτεί την έκθεση Paratoxic Paradoxes (Παρατοξικά Παράδοξα) η οποία εγκαινιάστηκε στο Μουσείο Μπενάκη την προηγούμενη Πέμπτη.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Μια ανάσα από το 'Open House Athens 2017'

  blogger persa 27.3.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Μια ανάσα από το 'Open House Athens 2017'

  Με σύνθημα ‘Every building has a story to tell’ η δράση Open House Athens μας προτρέπει για 4η χρονιά ‘να γνωρίσουμε την Αθήνα’ εξερευνώντας την αρχιτεκτονική ιστορία δημοσίων και ιδιωτικών χώρων με τη βοήθεια των εκατοντάδων εθελοντών-ξεναγών της διοργάνωσης.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Κολλητική ταινία για LEGOκατασκευές σε κάθε επιφάνεια

  blogger persa 21.3.2017
  τεχνολογία-επιστήμη
  Κολλητική ταινία για LEGOκατασκευές σε κάθε επιφάνεια

  Οι designers Anine Kirsten and Max Basler, από το Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής, μετά από ένα χρόνο έρευνας δημιούργησαν ένα προϊόν το οποίο, όπως φαίνεται, θα προσφέρει ατελείωτες ώρες παιγνιδιού και LEGOκατασκευών με τα αγαπημένα τουβλάκια μικρών και μεγάλων.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: blogging

 • Η ιστορία της τέχνης συναντά το σύγχρονο τρόπο ζωής

  blogger persa 17.3.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Η ιστορία της τέχνης συναντά το σύγχρονο τρόπο ζωής

  Πάνε δυο χρόνια τώρα που ο Ουκρανός καλλιτέχνης Alexey Kondakov ξεκίνησε το πολύ ξεχωριστό και διαρκές έργο του "Art History in Contemporary Life" –μια σειρά ψηφιακών κολάζ όπου μπερδεύεται με πολύ χιούμορ η ιστορία της τέχνης με το σύγχρονο τρόπο ζωής.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • 'Ζωντανό' ραδιόφωνο απ' όλο τον κόσμο

  blogger persa 14.3.2017
  τεχνολογία-επιστήμη
  'Ζωντανό' ραδιόφωνο απ' όλο τον κόσμο

  Radio Garden –ένας παγκόσμιος διαδραστικός χάρτης όπου πάνω του βρίσκονται ‘καρφιτσωμένοι’, με τη μορφή πράσινων κουκίδων, ραδιοφωνικοί σταθμοί από όλα τα σημεία του πλανήτη. Ραδιόφωνο λοιπόν, live, από όλο τον κόσμο ‘με ένα κλικ’ σε πράσινη κουκίδα, ζουμάροντας απλά σε όποιο σημείο της υδρογείου θέλουμε. Δεξιά στην οθόνη μας θα εμφανιστεί το όνομα και η θέση του τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού ακόμη και από την άλλη άκρη του κόσμου.

  Διαβάστε Περισσότερα

Επιστροφή