• Ένα διαφορετικό μουσικό κουτί (video)

  blogger ioli 5.8.2016
  τέχνες-πολιτισμός
  Ένα διαφορετικό μουσικό κουτί (video)

  Ο σχεδιαστής Martin Molin, απο την Wintergatan, κατασκεύασε δύο όργανα και κατέγραψε ένα βίντεο όπου χρησιμοποιεί και τα δύο για να εκτελέσει μια πρωτότυπη σύνθεση με τίτλο All Was Well.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • "The Hive"

  blogger ioli 5.8.2016
  τέχνες-πολιτισμός

  Σαράντα τέσσερις τόνοι αλουμινίου μεταφέρθηκαν και εγκαταστάθηκαν στους Kew Gardens του Λονδίνου, η εγκατάσταση μιας "κυψέλης" από τον καλλιτέχνη Wolfgang Buttress σε συνεργασία με τον σχεδιαστή και μηχανικό Tristan Simmonds. Το "The Hive"  τόσο αισθητικά όσο και συμβολικά αντιπροσωπεύει το όνομα του, με στόχο να δείξει στους επισκέπτες τη σημασία της προστασίας των μελισσών.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Το... Θέατρο που έγινε... βιβλιοπωλείο

  blogger ioli 4.8.2016
  τέχνες-πολιτισμός
  Το... Θέατρο που έγινε... βιβλιοπωλείο

  Από το 1919 το θέατρο τέχνης El Ateneo Grand Splendid στο Buenos Aires έχει υποστεί πολλαπλές αναθεωρήσεις ως προς το περιεχόμενο του, με την τρέχουσα να είναι ένα βιβλιοπωλείο με έκταση 1.950 τ.μ.  Παρά την αλλαγή των λειτουργιών, η αρχιτεκτονική έχει παραμείνει πιστή στις αρχές της δεκαετίας του 20ου αιώνα του οράματος των Peró και Torres Armengol, το κτίριο εξακολουθεί να επαίρεται περίτεχνες τοιχογραφίες στην οροφή και λεπτομερής γαρνιτούρες που καλύπτουν το ταβάνι, τα κιγκλιδώματα, και τους τοίχους.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: blogging

 • DIY cathedral

  blogger ioli 4.8.2016
  τέχνες-πολιτισμός
  DIY cathedral

  Από το 1963, ένας άνδρας με το όνομα Justo Gallego έχει αφιερώσει τη ζωή του για να χτίσει έναν καθεδρικό ναό στα περίχωρα της Μαδρίτης σχεδόν εξ ολοκλήρου μόνος του.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: blogging

 • Ice Watch - λιώνει τώρα στο Παρίσι

  blogger ioli 11.12.2015
  τέχνες-πολιτισμός
  Ice Watch - λιώνει τώρα στο Παρίσι

  Καθώς το συνέδριο των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα στο Παρίσι, ο καλλιτέχνης Olafur Eliassonσυνεργάστηκε με τον γεωλόγο Minik Rosing και δημιούργησαν ένα εκπληκτικό έργο για να επισημάνουν τους κινδύνους από την κλιματική αλλαγή.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • If The Oceans Die, We Die - Captain Paul Watson

  blogger ioli 11.12.2015
  τεχνολογία-επιστήμη
  If The Oceans Die, We Die - Captain Paul Watson

  Η adidas και η ομάδα parley for the oceans αποδεικνύουν ότι η βιομηχανία και το σύγχρονο design έχουν τη δύναμη να παράγουν καινοτόμες ιδέες επαναπροσδιορίζοντας τις αντιλήψεις και τις αξίες που επικρατούν στο χώρο τους.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: blogging

 • Η βροχή φέρνει χρώμα

  blogger ioli 9.12.2015
  τέχνες-πολιτισμός
  Η βροχή φέρνει χρώμα

  Κατά τη διάρκεια των τριών εβδομάδων της εποχής των μουσώνων, λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων η Σεούλ της Κορέας μετατρέπεται σε μια μουσκεμένη γκρι μητρόπολη και ο πληθυσμός της κατά κύριο λόγο επιλέγει να μείνει μέσα στο σπίτι. Για να καταπολεμήσουν την κατάθλιψη αυτής της περιόδου, μια ομάδα σχεδιαστών συνεργάστηκε με την εταιρεία Pantone σε ένα φανταστικό street art project με τίτλο "Project Monsoon".

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Απαγορεύονται οι φωτογραφίες, επιτρέπονται οι ζωγραφιές

  blogger ioli 8.12.2015
  τέχνες-πολιτισμός
  Απαγορεύονται οι φωτογραφίες, επιτρέπονται οι ζωγραφιές

  Το μουσείο τέχνης και ιστορίας Rijksmuseum που βρίσκεται στην καρδιά του Άμστερνταμ, ζητάει από τους επισκέπτες του να αφήσουν τις κάμερες και να πάρουν ένα στυλό την επόμενη φορά που θα εισέλθουν στο μουσείο. Η νέα καμπάνια του Rijksmuseum #startdrawing (https://www.rijksmuseum.nl/en/) ενθαρρύνει τους παρευρισκόμενους να ζωγραφίσουν τα αγάλματα και τους πίνακες που τους ενδιαφέρουν από το να βγάλουν μία φωτογραφία, προχωρώντας γρήγορα στο επόμενο έκθεμα.

  Διαβάστε Περισσότερα

Επιστροφή