• More Europe

  blogger communispace 28.5.2015
  τέχνες-πολιτισμός
  More Europe

  Το More Europe είναι ένας οργανισμός για την ανάδειξη κι ενίσχυση του ρόλου του πολιτισμού στις διεθνείς σχέσεις χωρών της ευρωπαϊκής ένωσης. Ιδρύθηκε το 2011 στις Βρυξέλλες που αποτελούν και την έδρα του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Η σύγχρονη διπλωματία απαιτεί την ανάπτυξη ενός νέου τρόπου σκέψης για την αντιμετώπιση των διεθνών προκλήσεων και προς αυτό το σκοπό ο οργανισμός επιχειρεί να συμβάλλει προωθώντας θεμελιώδεις αξίες όπως ο διάλογος και η αναγνώριση του κρίσιμου ρόλου της κοινωνίας των πολιτών στην ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των χωρών. 

  Διαβάστε Περισσότερα

 • ArtBabble

  blogger communispace 19.5.2015
  τέχνες-πολιτισμός
  ArtBabble

  Το ArtBabble αποκαλείται το “Youtube των τεχνών” και είναι ένα site που φιλοξενεί βίντεο από εκθέσεις έργων τέχνης. Το site είναι δημιουργία του Μουσείου Τεχνών της Ινδιανάπολης και ξεκίνησε την επίσημη λειτουργία του στις αρχές του 2009 ενώ ήταν σε δοκιμαστική μορφή για σχεδόν ένα χρόνο. Απευθύνεται κυρίως σε μουσεία και πολιτιστικούς οργανισμούς ως μια εναλλακτική μορφή διαφήμισης των εκθέσεων τους.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • The Royal Standard

  blogger communispace 18.5.2015
  τέχνες-πολιτισμός
  The Royal Standard

  Το Royal Standard είναι ένας χώρος τέχνης στο Λίβερπουλ που φιλοξενεί γκαλερί, στούντιο και χώρους ομαδικής εργασίας. Το κέντρο λειτουργεί ως ένας χώρος διαλόγου και προβληματισμού σε κοινωνικά θέματα μέσω των δραστηριοτήτων που προκύπτουν από μια ομάδα είκοσι επτά καλλιτεχνών με τους οποίους έχει μόνιμη συνεργασία.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Sputnik Observatory

  blogger communispace 13.5.2015
  κοινωνία
  Sputnik Observatory

  Το Sputnik Observatory είναι ένας εκπαιδευτικός μη-κερδοσκοπικός οργανισμός που ασχολείται με τη μελέτη της σύγχρονης κουλτούρας. Ο οργανισμός καταγράφει, αρχειοθετεί και διαδίδει ιδέες που διαμορφώνουν τη μοντέρνα σκέψη. Το site έχει δημιουργηθεί από τον Jonathan Harris, ο οποίος είναι ένας από τους πιο πετυχημένους web designers καθώς έχει κερδίσει για διάφορα έργα του τρία Webbys-τα σημαντικότερα διεθνή βραβεία για το Διαδίκτυο.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Institute of Contemporary Arts

  blogger communispace 11.5.2015
  τέχνες-πολιτισμός
  Institute of Contemporary Arts

  Το ICA ιδρύθηκε το 1947 από τον ποιητή, ιστορικό, κριτικό τέχνης κι αναρχικό Herbert Read ως ένας χώρος για τη σύγχρονη τέχνη ενώ με τα χρόνια εξελίχθηκε σε ένα από τα σημαντικότερα κέντρα έκφρασης της αβάντ-γκαρντ σκηνής στη Μεγάλη Βρετανία. Από το 1968 στεγάζεται σε ένα εμβληματικό κτίριο της Regency περιόδου που κατασκευάστηκε στις αρχές του 19ου αιώνα στο Λονδίνο από τον αρχιτέκτονα John Nash και εκτός από τους εκθεσιακούς χώρους περιλαμβάνει ένα καφέ κι ένα βιβλιοπωλείο. 

  Διαβάστε Περισσότερα

 • artspan

  blogger communispace 7.5.2015
  τέχνες-πολιτισμός
  artspan

  Το artspan είναι μια πλατφόρμα που δίνει τη δυνατότητα σε καλλιτέχνες να δημιουργήσουν τα δικά τους sites όπου μπορούν να προβάλλουν και να πωλούν τα προϊόντα τους. Κάθε microsite μπορεί να έχει ξεχωριστό εικαστικό σχεδιασμό, διαφορετικό μενού πλοήγησης και δομή περιεχομένου καθώς και το δικό του domain. Το artspan απευθύνεται σε καλλιτέχνες από διαφορετικούς τομείς όπως ζωγραφική, σχέδιο, εικονογράφηση, φωτογραφία, χειροτεχνία και κόσμημα.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Long Bets

  blogger communispace 5.5.2015
  κοινωνία
  Long Bets

  Το Long Bets είναι μια πλατφόρμα που περιλαμβάνει προβλέψεις για μελλοντικά γεγονότα οι οποίες βασίζονται σε εκτιμήσεις τρίτων. Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επιχειρήσει μια πρόβλεψη για το μέλλον η οποία μπορεί να αντικρουστεί από κάποιον άλλο και να τεθεί έτσι ένα είδος στοιχήματος, με τα χρήματα να πηγαίνουν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • WFTO

  blogger communispace 4.5.2015
  practiscope
  WFTO

  Το δίκαιο εμπόριο είναι ένα κοινωνικό κίνημα που προσπαθεί να βοηθήσει παραγωγούς σε αναπτυσσόμενες χώρες να έχουν καλύτερες εμπορικές συμφωνίες και παράλληλα προωθεί τη βιωσιμότητα. Το κίνημα υποστηρίζει την καταβολή υψηλότερων τιμών στους εξαγωγείς και υψηλότερα κοινωνικά και περιβαλλοντικά πρότυπα.

  Διαβάστε Περισσότερα

Επιστροφή