• Μουσική για το Νέο Κόσμο: πώς μια γειτονιά γίνεται μουσικό έργο;

  blogger T.A.F. 22.5.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Μουσική για το Νέο Κόσμο: πώς μια γειτονιά γίνεται μουσικό έργο;

  Η γειτονιά του Νέου Κόσμου ή το Δουργούτι όπως λέγονταν παλαιότερα, εμπνέει μουσικούς και καλλιτέχνες και αποτελεί τη βάση για ένα πρωτότυπο μουσικό πείραμα που παρουσιάζεται στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση στις 26 και 27 Μαϊου από την ομάδα Όχι Παίζουμε και το μουσικό σύνολο ARTefacts.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Περί έρωτος, Πλάτων - Συμπόσιο @ Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνος

  blogger T.A.F. 22.5.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Περί έρωτος, Πλάτων - Συμπόσιο @ Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνος

  - Τί οὖν;

  -Δαίμων μέγας, καὶ γὰρ πᾶν τὸ δαιμόνιον μεταξύ ἐστι θεοῦ τε καὶ θνητοῦ.

  Με αφορμή ένα από τα σημαντικότερα έργα της παγκόσμιας φιλοσοφίας, το Συμπόσιο του Πλάτωνα, επτά σύγχρονοι καλλιτέχνες καλούνται στο ίδιο μέρος που ο φιλόσοφος συνέγραψε το έργο του να ερευνήσουν το ζήτημα του έρωτα.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Το WWF σε προσκαλεί σε ένα δημιουργικό φεστιβάλ παιχνιδιών που μυρίζει θάλασσα & καλοκαίρι

  blogger T.A.F. 22.5.2017
  κοινωνία
  Το WWF σε προσκαλεί σε ένα δημιουργικό φεστιβάλ παιχνιδιών που μυρίζει θάλασσα & καλοκαίρι

  Το Σάββατο 27 Μαΐου, το WWF στήνει μια πολύχρωμη και άκρως βιώσιμη Ψαραγορά στο Πάρκο Φλοίσβου και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε ένα δημιουργικό φεστιβάλ γεμάτο παιχνίδια, κατασκευές και μουσική για να υποδεχτούμε όλοι μαζί το φετινό καλοκαίρι! Εξοπλίσου με κέφι και όρεξη και έλα να διασκεδάσουμε, από τις 09.00 έως και τη 13.00, συμμετέχοντας σε μια σειρά από ευφάνταστες δράσεις που θα σε “μυήσουν” στις αρχές της υπεύθυνης κατανάλωσης ψαρικών, θα σου μάθουν πώς να προστατεύεις τις θάλασσές μας και θα σου αποκαλύψουν όλα τα μυστικά του βυθού!

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Το Love Your Local Market 2017 επιστρέφει

  blogger T.A.F. 19.5.2017
  practiscope
  Το Love Your Local Market 2017 επιστρέφει

  Ο ΟΚΑΑ ΑΕ, (Ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας) ως μέλος της WUWM (World Union of Wholesale Markets), φέρνει στην χώρα μας την μεγαλύτερη γιορτή των Αγορών. Η καμπάνια επικεντρώνεται φέτος στη νέα γενιά, με κεντρικό σύνθημα “markets for the new generation”. Συμμετέχουν συνολικά 19 χώρες και 2.000 τοπικές αγορές με στόχο να «ενωθούν» μικρές και μεγάλες τοπικές Αγορές, να προβληθεί η σχέση μεταξύ Αγορών, καταναλωτών και τοπικών κοινωνιών, να δυναμώσει η χονδρική και λιανική αγορά και να αναδειχθούν ποιοτικά προϊόντα που διακινούνται στις τοπικές αγορές όλης της χώρας.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Τα μουσεία γιορτάζουν: όλες οι δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα

  blogger T.A.F. 18.5.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Τα μουσεία γιορτάζουν: όλες οι δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα

  Το Ελληνικό Τμήμα του ICOM τιμά τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων στις 18 Μαΐου, που φέτος έχει ως θέμα "Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες: τα μουσεία μιλούν για εκείνα που δεν λέγονται", με μία σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων σε μουσεία και πολιτιστικούς χώρους, σε όλη την Ελλάδα.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • «Αισθητική νύχτα» σε γαλλογερμανικό άξονα

  blogger T.A.F. 18.5.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  «Αισθητική νύχτα» σε γαλλογερμανικό άξονα

  Όταν πριν από τέσσερα χρόνια το Γαλλικό Ινστιτούτο της Αθήνας αποφάσιζε να διοργανώσει την πρώτη «Νύχτα της Φιλοσοφίας», κανείς δεν ήξερε πώς θα αντιμετώπιζε το κοινό μια εκδήλωση που ουσιαστικά αποτελούσε έναν μαραθώνιο ομιλιών και συζητήσεων για θέματα «δύσκολα», όπως ο Λόγος ή η Ηθική, από νωρίς το απόγευμα μέχρι τις μικρές ώρες της νύχτας.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • «Εύκρατη ζώνη» στην Άνδρο από το Ίδρυμα Π. & Μ. Κυδωνιέως

  blogger T.A.F. 17.5.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  «Εύκρατη ζώνη» στην Άνδρο από το Ίδρυμα Π. & Μ. Κυδωνιέως

  Έχει καθιερωθεί ως η δεύτερη μεγάλη θερινή εικαστική έκθεση στην Άνδρο, αυτή που φιλοξενείται στο ιστορικό διατηρητέο κτίριο του Ιδρύματος Π. & Μ. Κυδωνιέως, στη Χώρα του νησιού, και υπό τον γενικό τίτλο «Πλόες» ανοίγει πανιά κάθε χρόνο γύρω στα τέλη Ιουλίου.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Generations Family Festival

  blogger T.A.F. 17.5.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Generations Family Festival

  Φανταστείτε ένα φεστιβάλ όπου υπάρχει χώρος για όλους, μικρούς και μεγάλους, και για όλα: Μουσική, χορό, παιχνίδια και δραστηριότητες. Ένα φεστιβάλ κάπως διαφορετικό από αυτά που ξέρετε, καθώς συνδυάζει πράγματα που, αντί να απευθύνονται μόνο σε ενήλικές ή μόνο σε παιδιά, απευθύνονται σε όλους. Αυτό είναι το Generations!

  Διαβάστε Περισσότερα

Επιστροφή