• Orestix, ο Έλληνας Γαλάτης

  blogger Georgina Kappa 18.7.2013
  τέχνες-πολιτισμός
  Orestix, ο Έλληνας Γαλάτης

  Ένα από τα μαθήματα που μου έχει διδάξει η ανάγνωση των κόμιξ είναι ότι ένας οποιοσδήποτε καθημερινός άνθρωπος μπορεί να κρύβει έναν υπερήρωα μέσα του. Ας πάρουμε για παράδειγμα τον Κλαρκ Κεντ, το alter ego του Superman. Μόλις βγάλει τα γυαλιά και ανοίξει το πουκάμισό του, κάνει την εμφάνισή του ένας μοναδικός υπερήρωας. 

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Και το neon έχει ψυχή!

  blogger Georgina Kappa 12.7.2013
  τέχνες-πολιτισμός
  Και το neon έχει ψυχή!

  Ανήκω σε εκείνη τη σινεφιλική κατηγορία ανθρώπων που αρέσκεται στο να ανακαλύπτει μικρά, άγνωστα μυστικά πίσω από μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές. Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, την χαρά μου όταν έμαθα για την ύπαρξη ενός ιδιαίτερου δημιουργού που έχει συμμετάσχει με την τέχνη του σε εμβληματικές σκηνές διάσημων ταινιών.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Ο Kapoor στο Βερολίνο

  blogger Georgina Kappa 3.7.2013
  τέχνες-πολιτισμός
  Ο Kapoor στο Βερολίνο

  Ο Anish Kapoor, ένας από τους εξέχοντες εκπροσώπους της σύγχρονης βρετανικής γλυπτικής, επισκέπτεται αυτό το διάστημα το Βερολίνο με αφορμή την πρώτη του μεγάλη έκθεση που πραγματοποιείται στην γερμανική πρωτεύουσα. Αναγνωρισμένος παγκοσμίως και με σημαντικές διεθνείς διακρίσεις, ο Kapoor επιτυγχάνει μέσω της τέχνης του τη σύγχυση των ορίων ανάμεσα στη ζωγραφική, την αρχιτεκτονική και τη γλυπτική.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Τα υπέροχα πρόσωπα του Νίκου Γυφτάκη

  blogger Georgina Kappa 28.6.2013
  τέχνες-πολιτισμός
  Τα υπέροχα πρόσωπα του Νίκου Γυφτάκη

  Ο Νίκος Γυφτάκης δημουργεί ιδιαίτερα πορτρέτα πίσω από τα οποία κρύβεται μια πάγια κοσμοαντίληψη. Όπως και ο Ηράκλειτος, έτσι και εκείνος πιστεύει σε μια συνεχή κίνηση και μεταβολή του κόσμου που μας περιβάλλει και αυτή την ρευστή κατάσταση μεταφέρει και μέσω της τέχνης του. Στρόβιλοι και καμπύλες συνθέτουν τα πρόσωπα που τον εμπνέουν υπενθυμίζοντας συνεχώς πως η δυνατότητα της αλλαγής ενυπάρχει σε οτιδήποτε και οποιονδήποτε. 

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Η ηδονοβλεπτική ματιά των Peeping Tom

  blogger Georgina Kappa 18.6.2013
  τέχνες-πολιτισμός
  Η ηδονοβλεπτική ματιά των Peeping Tom

  Η χοροθεατρική ομάδα Peeping Tom από το Βέλγιο επισκέφθηκε το φετινό Φεστιβάλ Αθηνών για να παρουσιάσει το τελευταίο της έργο σε τρεις μοναδικές εμφανίσεις. Οι Gabriela Carrizo και Franck Chartier, ιδρυτές της κολεκτίβας η οποία ήδη μετρά 13 χρόνια δημιουργικής πορείας, σκηνοθετούν το A Louer (Ενοικιάζεται) και πειραματίζονται με τα περίεργα και δαιδαλώδη μονομάτια του ανθρώπινου μυαλού.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Η βιβλιοθήκη της γειτονιάς

  blogger Georgina Kappa 16.6.2013
  τέχνες-πολιτισμός
  Η βιβλιοθήκη της γειτονιάς

  Πριν μερικούς μήνες, μια νέα τάση άρχισε να εμφανίζεται δειλά δειλά στη χώρα μας. Η ιδέα της ανταλλακτικής βιβλιοθήκης σε δημόσιους χώρους κέρδισε μέσα σε λίγο μόνο καιρό φανατικούς υποστηρικτές. Από την πρωτοβουλία της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών μέχρι τις μεμονωμένες προσπάθειες δημοτικών αρχών ανά την Ελλάδα, η δωρεάν ανταλλαγή προσδίδει έναν ενδιαφέροντα και εναλλακτικό τόνο στον παραδοσιακό δανεισμό βιβλίων. Όμως, τι θα λέγατε αν μπορούσατε να στήσετε την δική σας, προσωπική ανταλλακτική βιβλιοθήκη ακριβώς έξω από το σπίτι σας;

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Labokoff: Ένας κόσμος ανάμεσα στη φωτογραφία και την ζωγραφική

  blogger Georgina Kappa 10.6.2013
  τέχνες-πολιτισμός
  Labokoff: Ένας κόσμος ανάμεσα στη φωτογραφία και την ζωγραφική

  Το Labokoff είναι ένα καλλιτεχνικό πρότζεκτ που τρέχει από το 2007 και επιμελείται η Γαλλίδα εικαστικός και φωτογράφος Fabienne Rivory. Στις φωτογραφικές σειρές της, η Rivory εμπνέεται από τις φυσικές φόρμες, τα γαλλικά τοπία και διάφορες μικρές λεπτομέρειες που της τραβούν την προσοχή. 

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Σοβαρά παιχνίδια

  blogger Georgina Kappa 8.6.2013
  κοινωνία
  Σοβαρά παιχνίδια

  Ξαφνικά ήρθε η μέρα που τα κεράκια πάνω στην τούρτα των γενεθλίων μου είναι περισσότερα από όσα πραγματικά επιθυμώ. Το ίδιο και οι ευθύνες μου. Και ξαφνικά, από την μία μέρα στην άλλη, τρέχω και δεν φτάνω. Διαρκώς να κυνηγάω κάτι, λες και με το ζόρι δήλωσα συμμετοχή σε κάποιο περίεργο μαζοχιστικό τηλεριάλιτι. 

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: blogging

Επιστροφή