• Open innovation is a new frontier

  blogger Christina Dilari 1.11.2015
  τεχνολογία-επιστήμη
  Open innovation is a new frontier

  Πώς θα μπορούσε να βοηθηθεί μια παραγκούπολη υπό την απειλή της κλιματικής αλλαγής?

  Υπάρχει λύση στη διαχείριση των ηλεκτρονικών αποβλήτων προκειμένου να προστατευθεί η ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον?

  Πώς μπορεί η τεχνολογία να βοηθήσει τους ανθρώπους που εργάζονται για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ενάντια στην παράνομη κράτηση ανθρώπων;

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Με αφετηρία το Σαραντάπορο. Προς ένα νέο πολιτικό πεδίο (?)

  blogger Christina Dilari 19.10.2015
  κοινωνία
  Με αφετηρία το Σαραντάπορο. Προς ένα νέο πολιτικό πεδίο (?)

  Σε παλαιότερη ανάρτηση (GOTEO / Μια άλλη διάσταση του crowdfunding) είχαμε παρουσιάσει την κοινότητα δράσεων GOTEO που ενεργοποιεί ένα ευρύ φάσμα projects και δράσεων κοινωνικού, επιστημονικού, τεχνολογικού ή οικολογικού χαρακτήρα.

  Σε μια περίοδο κρίσιμων κοινωνικο-οικονομικών αναδιατάξεων σε ευρωπαϊκό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο, όπου νέοι προβληματισμοί και δεδομένα έρχονται στην επιφάνεια, οι, μάλλον, νεφελώδεις έννοιες της “κοινότητας” και “συνεργατικής δράσης” αποκτούν διαφορετική διάσταση. Στο πλαίσιο των αναδυόμενων δικτύων κοινωνικής ενεργοποίησης και συλλογικών δράσεων, ειδικά σε μια χώρα όπως η Ελλάδα που διανύει πλέον τον 6ο χρόνο ύφεσης, πρωτοβουλίες ανθρώπων γύρω από δραστικότερες μορφές συνεργασίας και αλληλλεγγύης συνεχίζουν να μας εμπνέουν.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: blogging

 • Λίγο πριν την αιωνιότητα

  blogger Christina Dilari 17.9.2015
  τέχνες-πολιτισμός
  Λίγο πριν την αιωνιότητα

  1915. Ο Edgar Degas περπατά στους δρόμους του Παρισιού συνοδευόμενος από μια γυναίκα. Έχει κλείσει πια τα 80 του χρόνια και απαθανατίζεται από τη νέα εφεύρεση της εποχής, την κινηματογραφική κάμερα.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: blogging

 • 4 designers σχεδιάζουν τη μετανάστευση

  blogger Christina Dilari 12.9.2015
  τέχνες-πολιτισμός
  4 designers σχεδιάζουν τη μετανάστευση

  Το πρόγραμμα Designers in Residence αποτελεί κεντρικό πυρήνα των δραστηριοτήτων του Design Museum στο Λονδίνο. Στόχος του είναι να παρέχει σε ενεργούς σχεδιαστές, από όλους τους τομείς, τον χώρο και το πλαίσιο να ερευνήσουν και να στοχαστούν πάνω σε νέους τρόπους εξέλιξης της δουλειάς τους.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: blogging / design

 • H Ευρώπη επί της οθόνης

  blogger Christina Dilari 22.8.2015
  τέχνες-πολιτισμός
  H Ευρώπη επί της οθόνης

  Χιλιάδες αποσπάσματα ταινιών, τηλεοπτικές στιγμές, ηχογραφήσεις, φωτογραφίες και άρθρα που έχουν συλλεχθεί από οπτικοακουστικά αρχεία σε ολόκληρη την Ευρώπη συνθέτουν ένα εξαιρετικό ψηφιακό πολιτιστικό απόθεμα ανοιχτό στο κοινό. Ένας αιώνας ιστορίας, μνήμης και πολιτισμού ξεδιπλώνεται μέσα από τη διαδικτυακή πύλη EUscreen.eu που προσφέρει ελεύθερη πρόσβαση σε μια μεγάλη συλλογή ψηφιακών αρχείων, η οποία καλύπτει ιστορικά γεγονότα, πολιτικά θέματα, τέχνη, μόδα και πτυχές της καθημερινής ζωής στην Ευρώπη.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Η νέα εκτυπωμένη γέφυρα του Άμστερνταμ

  blogger Christina Dilari 20.8.2015
  τέχνες-πολιτισμός
  Η νέα εκτυπωμένη γέφυρα του Άμστερνταμ

  Οι εξελίξεις στα πεδία εφαρμογής της τρισδιάστατης εκτύπωσης είναι τόσο ραγδαίες, σχεδόν ανατρεπτικές, που πλέον τίποτα δεν μοιάζει ανέφικτο.

  Η ολλανδική κατασκευαστική εταιρεία Heijmans, καινοτόμος στο χώρο δραστηριοποίησής της, αποκάλυψε πρόσφατα το τελευταίο πρωτοποριακό της project: Σε συνεργασία με την startup MX3D και τον σχεδιαστή Joris Laarman θα δημιουργήσει μια σιδερένια γέφυρα εκτυπωμένη από τρισδιάστατο εκτυπωτή, η οποία θα συνδέσει τις δύο όχθες ενός καναλιού στην καρδιά του Άμστερνταμ.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Εμψυχώνοντας τα άψυχα / 16ο Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας Κιλκίς

  blogger Christina Dilari 1.10.2014
  τέχνες-πολιτισμός
  Εμψυχώνοντας τα άψυχα / 16ο Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας Κιλκίς

  Με αφορμή το 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας στο Κιλκίς που διεξάγεται από την 1η έως τις 14 Οκτωβρίου 2014 και παρατηρώντας κανείς το περιεχόμενο και τη διάρθρωση του φετινού προγράμματός του, διαπιστώνει ότι επανέρχεται στο προσκήνιο μια ενδιαφέρουσα συζήτηση γύρω από την τέχνη της κούκλας και την επιρροή της ως θέαμα.

  Διαβάστε Περισσότερα

Επιστροφή